Severdigheter

Severdigheter i nærheten av vår utleiebolig - Klostre, kirker, vingårder, gallerier, musikk- og teaterfestivaler vrimler det av i Provence - det er bare å velge og vrake - og nyte - og mye er gratis.
I Arles, Avignon, Aix m.m. ligger kulturen ” i luften” og jorden – og her er det masse spennende som skjer hele feriesesongen; opera, jazz, klassisk, teater m.m. Like utenfor Les Arcs ligger Ste. Roseline balsamert i en glasskiste i kapellet ved stedets kloster. Her har Marc Chagall laget et vidunderlig mosaikkbilde til ære for henne; helgenen fra middelalderen. Det tilhørende Chateau Roseline er en velkjent vinprodusent, og vinutsalget gir selvsagt muligheter for å smake og kjøpe. I det tilstøtende kapellet gis ofte konserter som er svært stemningsfulle, med oliventrær og lavendellukt fra klosterhagen. Her er det også Antiquemarked flere ganger i løpet av sesongen.

I nabobyene til Les Arcs er det marked andre ukedager innenfor samme tidsramme. I Lorgues på tirsdager og Le Muy på søndager. Svært hyggelige opplevelser som gjerne avsluttes med lunsj på en av de hyggelige kafeene langs Platanalleene i hovedgatene. I Lorgues finner dere en vakker, sval hage i Hotel du Parc med velsmakende, deilig og rimelig mat. Hva med fantastiske blåskjell i hvitvin, med Pommes Frites? Eller helstekt ørret i sitronsmør med småpoteter?

Draguignan, som også er en fin by å utforske dersom en har behov for en bytur er det bl.a. fisk, kjøtt og grønnsakmarked i gamlebyen hver dag. På veien til Draguignan ligger Trans, som også er en fin liten landsby. Her ligger Hypermarkedet Carrefour, med utvalg av alt fra oster og kjøtt til klær og musikk.

Litt mer spennende er det kanskje å ta turen til "nærbyene" Frejus, St. Raphael, eller Ste Maxime hvor man kan ta båten over til St Tropes, eller ta den vakre kystveien til Nice, Cannes eller Antibes for å tusle rundt i de gamle bydelene der.

Beliggenhet