Les Arcs

Les Arcs sur Argens, Provence; byen og dens tilliggende herligheter.

Les Arcs er en sjarmerende middelalderlandsby som ligger like ved A8, omlag midt mellom Nice og Aix en Provence. Den har flere små matbutikker samt HyperU som ligger bare 5 minutters kjøring, 10 minutters sykkeltur eller ca 20 minutters gange fra huset vårt. 

 

Det er en god atmosfære  i Les Arcs – i hovedsak preget av provencal'erne og deres vennlighet. Ikke så mye av turistene – de står oftest i kø nede ved kysten. Folk er i det hele tatt utrolig vennlige og imøtekommende – og tempoet ”gjør noe med deg” - det er sunt for oss stressede nordboere!!! 

Hver torsdag er det bugnende marked på torget, med yrende liv fra 08.00 – 12.00, og her kan en få kjøpt det meste hva hjertet begjærer, det er mye spennende å snuse på som frister lommeboken. 
I områdene rundt Les Arcs ligger flere velrenommerte restauranter og mange små rimelige og hyggelige med smakfull og forskjelligartet mat; fransk, italiensk, vietnamesisk og pizza "emporter". I den gamle bydelen i Les Arcs ligger f.eks Logi du Guetteur som er en opplevelse både på grunn av estetikken ved de historiske bygningene og den fargerike og smakfulle maten, og vel verdt et besøk. 

Og, like før du kommer til Lorgues ligger restauranten BRUNO - som kan sies å være en estetisk happening både visuelt og smaksmessig - og beliggenheten; interiør og eksteriør - med vakre skulpturene i hagen - frister til gjenbesøk. Dersom det er noe spesielt en skal feire - er dette stedet å bestille på. Bruno er i seg selv en institusjon!

Beliggenhet