Området & kart

 Ulike aktivitetsmuligheter i Les Arcs' omegn.
Vandringsturer i fjell, skog eller terreng, sykkelturer, vinsmaking, bading, ridning, golf, skitur til Alpene - musikk, konserter,  gallerier,  GOD MAT og mye annet.
Til våre nærmeste nabolandsbyer Lorgues, Flayosc, Draguignan, Taradeau, Vidaubau og Le Muy er det ca 10-15 minutters kjøring. Også fint å sykle.Til nærmeste badebyer St. Raphael og St. Maxime er det 20 -30 minutters kjøring – avhengig av trafikken. Ønsker man en rask avkjøling kan elven Argens friste ved nærbyen Roquebrune eller andre steder hvor elven slynger seg. Fine sandbanker.
Aquaparker finnes i Draguignan og ved St. Maxime – og det er dyrepark ved Frejus.
Til fjellene ved den berømte canyon Gorges du Verdon og den nydelige innsjøen Lac de St Croix, er det en drøy times kjøring i vakker og omskiftelig natur. 3-4 mil lengre nord og du er i Alpene eller du finner byen Dinge, som er særs innbydende, vakker og overraskende stor.
Last ned kart over Les Arcs.

>> Kart Les Arcs (JPEG 1 MB)
>> Kart Les Arcs (PDF 9 MB)

Lac de St. Croix er fantastisk å bade i, sterk turkisfarget, krystallklart, friskt og avkjølende!! Og reiser man hit, er det nesten et ”must” å ta seg tid til en rolig vandring og et godt måltid i Moustier Ste. Marie, en utrolig idyllisk landsby som klatrer oppover fjellsiden like i nærheten. Den har en spennende historie og er berømt for sin fajanse, mange vakre og intime restauranter med GOD MAT og franske desserter.
Lyst på litt trim? Da kan du klatre opp de mange hundre trinnene opp til kapellet i åssiden. Ubeskrivelig utsikt!

Havet frister jo også med sin deilige strender og glitrende blågrønne farge. Her fra Ste. Maxime...
Departementet/fylket Var er kjent for sine gode viner – og på markene rundt Les Arcs vokser de frodige vinrankene. Vakkert skue og fascinerende ved innhøsting. Mange av vingårdene i nærheten er verdt et besøk! Fint å kunne prøvesmake vinen før maten inntas.
Det er flotte oppmerkede vandringsturer og sykkelstier i umiddelbar nærhet av Les Arcs, kart kan kjøpes på HyperU.
Dersom en er glad i å vandre i høyden, byr nabobyen Roquebrune på et terracottafarget fjellområde som er så variert og vakkert at en lett kan ”miste pusten”. Og – terrenget er bemerkelsesverdig lett å bevege seg i!  Ta med mat og drikke til picnic, og nyt den vidstrakte utsikten når toppen er nådd!! I bunnen av denne bergkolossen ligger elven Argens med en liten utbuktning med sandstrand + liten kafe`.
Deilig med en frisk dukkert og noe å leske seg med for store og små. Her et lite stemningsbilde i høstlig solnedgang.
Glad i golf?
Noen av Europas beste golfbaner i ligger i områdene omkring – spesielt i retning Ste. Maxime ved kysten. På kartet under er alle banene på 18 hull bortsett fra "Golf de Cap Esterèl" som er en ni-hullsbane. 

Hesteinteressert ?
Flere flotte ridesentra i nær beliggenhet. Ponnyridning, eller til hest med instruksjon – samt de vakreste turområder å dra på langtur i dersom du er en mer dreven rytter...

Beliggenhet